Elinkaarikortteli

Kohtaaminen ulkonakyma

Ajankohtaista

Onnellinen lähiökortteli -työpajan raportti (Galleria Nottbeck, 10.2.2016)

Onnellinen lähiökortteli -työpajan raportti (Tesoman koulu, 24.2.2016)

Tesoman elinkaarikorttelin korttelikilpailun ohjelma (Tampereen kaupungin verkkosivuilla)

Kilpailuun saatu Kohtaaminen-ehdotus (voittaja)

Kilpailuun saatu The Soma -ehdotus

Yleisöpalaute kilpailuun saaduista ehdotuksista

Tesoman elinkaarikorttelikilpailun arvostelupöytäkirja

Onnellista lähiöasumista elinkaarikorttelissa

Tesoman kiertoliittymän tuntumaan, entisen kirjaston tontille on kaavoitettu tilaa asumiselle, palveluasumiselle sekä liike- ja palvelutiloille. Tontin asemakaava on hyväksytty elokuussa 2015.

Elinkaarikorttelin rakentaminen alkoi syksyllä 2017.

Tontilla sijaitseva vuonna 1990 valmistunut Tesoman kirjastorakennus säilyy asemakaavan mukaan.

Kortteliin on tulossa eri-ikäisten asukkaiden yhteisöllisyyteen pohjautuvaa ns. elinkaariasumista. Kortteliin on tulossa omistus-, vuokra- ja asumisoikeusasumista. Kortteliin on tulossa myös oma talo, missä tarjotaan ryhmäkotimuotoista palveluasumista.

Elinkaarikorttelissa rakentaminen, asuminen, palvelut ja yhteisöllisyys integroidaan eri elämänvaiheiden tarpeet ja toiminnot yhdistäväksi kokonaisuudeksi. Pyrkimyksenä on, että asukkaat voivat halutessaan asua korttelissa jopa koko elämänsä, vaikka asuntokunnan ja perheen koko ja asumistarpeet muuttuvat.

Tesoman elinkaarikorttelia eli ns. onnellista lähiökorttelia on suunniteltu yhdessä asukkaiden kanssa.

Elinkaarikorttelikilpailu

Tesoman elinkaarikorttelin toteutuksesta oli 9.3.-31.5.2016 käynnissä kilpailu, johon saatiin kaksi ehdotusta.

Ehdotukset olivat yleisön nähtävillä 6.-12.6.2016 K-Supermarket Länsiportin aulassa sekä Oma Tesoma -hankkeen verkkosivuilla. Näyttelyn yhteydessä yleisö pääsi jättämään palautetta ehdotuksista. Tuomaristo otti yleisöpalautteen huomioon voittajaa valitessaan.

Kilpailun voittaja julkistettiin kesäkuussa 2016. Tuomariston samoin kuin yleisön suosikki oli Kohtaaminen-ehdotus. Sen tekijöiksi osoittautuivat AVAIN Yhtiöt Oy ja T2H Yhtiöt Oy tytäryhtiöineen. Elinkaarikorttelin pääsuunnittelija on arkkitehti SAFA Janne Kangasvieri.

Tuomariston mukaan voittaneen ehdotuksen parhaana antina pidettiin kehittämiskelpoista korttelin kokonaistoteutusta. Tuomaristo arvosti muun muassa ehdotuksen yhteisösenioriasuntoja, muistisairaiden omatoimisen ulkoilun aluetta sekä pihataloa, joka tuo korkeaan rakentamiseen vaihtelua ja lisää yhteisöllisyyttä.

Yhteystiedot

Projektijohtaja (31.8.2017 asti)
Tanja Koivumäki
p. 040 800 7410
tanja.koivumaki(at)tampere.fi