Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla -kilpailu

Ideakilpailu

Ajankohtaista

Hyvinvointia digitaalisista ratkaisuista -kilpailun ohjelma

Ikäihmisten ystäväportaali ja Luotettavaa tietoa terveysvaivasta voittivat digiratkaisujen ideakilpailun (Tiedote 21.3.2016)

Tuomariston päätös

Terveyden itsearviointimenetelmä vei voiton ideakilpailussa (Artikkeli 22.3.2016)

Esitykset kilpailun julkistamistilaisuudessa 22.10.2015
Maari Parkkinen, Demos Helsinki: Terveyden tulevaisuudet
Nina Mustikkamäki: Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla -ideakilpailu
Mari Heikkilä: Tesoman hyvinvointikeskus 22.10.2015

Tampereen kaupunki haastoi syksyllä 2015 organisaatiot ja kaupunkilaiset kehittämään digitaalisia ratkaisuja, jotka motivoivat ja kannustavat kaupunkilaisia oman terveyden, hyvinvoinnin ja omahoidon edistämiseen. ”Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla” -ideakilpailu oli käynnissä 22.10.2015–15.1.2016. Kilpailussa oli oma sarja sekä kaupunkilaisille että organisaatioille.

Organisaatioiden sarjan voittajia ovat:

  1. Klinik Finland Oy: Kustannussäästöjä itsearviointimenetelmällä
  2. Headsted Oy: Tunnetaitojen nettineuvola
  3. Ambientia: Perhemetri

Kaupunkilaisten sarjan voittajia ovat:

  1. Heli Suuronen: Ystäväportaali Care.com
  2. Teemu Hirvonen: Hyvinvoinnin pelillistäminen
  3. Jouni Markkanen: Itselatautuva aktiivisuuskortti ikäihmisille

Lisätietoa voittaneista ehdotuksista sivun vasemman laidan linkeistä.

Kilpailun taustaa

Tampereen kaupungin tavoitteena on, että vuonna 2025 kaupungin tuottamista hyvinvointipalveluista 75 % on digitalisoitu. Tavoitteena on myös vahvistaa kuntalaisille tarjottavia ennaltaehkäiseviä ja matalan kynnyksen palveluja.

Hyvinvointia digitaalisilla ratkaisuilla -kilpailussa etsitään uudenlaisia, helppokäyttöisiä ja yhteisöllisyyttä lisääviä digitaalisia keinoja, joilla kuntalaiset saadaan pitämään huolta itsestään. Kilpailuehdotukset voivat esimerkiksi kannustaa kuntalaisia liikkumaan, tarjota virtuaalisia vertaisryhmiä tai mahdollistaa ennaltaehkäisevät terveydentilan mittaukset, seurannat tai diagnosoinnit. Mahdolliset ratkaisut eivät rajoitu näihin – villit ja yllättävät ideat ovat tervetulleita!

Kilpailussa on kaksi sarjaa: toinen kaupunkilaisille ja toinen organisaatioille. Kaupunkilaisille suunnatussa sarjassa etsitään ideatasolla olevia ratkaisuja. Organisaatioille suunnatussa luokassa etsitään kehitteillä olevia, aidosti uusia ratkaisuja.

Kaupunkilaisluokan kolme parasta ideaa palkitaan Tampereen joukkoliikenteen matkakortilla. Organisaatioluokan kolme parasta ehdotusta palkitaan rahapalkinnoin, minkä lisäksi ehdotukset voivat edetä suorahankintaan tai kaupungin kanssa yhteistyössä toteutettavaan t&k-hankkeeseen.

Kilpailuohjelma

Lisätietoa kilpailusta, ehdotusten laadintaohjeet, osallistujien kelpoisuusehdot, ehdotusten vertailukriteerit ja kilpailuesitysten jättämisohjeet löytyvät kilpailuohjelmasta. Kilpailuohjelma on saatavilla myös Innokylä-verkkopalvelussa sekä julkisten hankintojen HILMA-ilmoituskanavassa.

Kilpailu toteutetaan osana Tampereen kaupungin 6Aika – Avoimet innovaatioalustat/Tesoman innovaatiomalli -hanketta, jota rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto, Uudenmaan liitto ja Tampereen kaupunki.

6aika_transparent

vipuvoimaa_transparent_0,65 eu_transparent_0,65

Yhteystiedot

Projektipäällikkö, Tesoman hyvinvointikeskus
Mari Heikkilä
p. 040 160 4286
mari.heikkila(at)tampere.fi

Projektipäällikkö, Tesoman innovaatioalusta
Nina Mustikkamäki
p. 040 138 9234
nina.mustikkamaki(at)tampere.fi