Joukkorahoitus

eu-logot-netti

banneri1

Ajankohtaista

Joukkorahoitusselvitys: Joukkorahoitus yhteisöllisyyden tukena

Joukkorahoitusselvitys: Tesomalaisille merkitykselliset asiat

Pelimuseo Tampereelle. Kokemuksia joukkorahoituksesta kunnan toiminnassa

Miten Suomen Pelimuseo Vapriikissa joukkorahoitettiin?

Mitä joukkorahoitus on?

Joukkorahoitus on rahoitusmuoto, jolla ihmiset voivat kerätä rahaa yhteisten tavoitteiden toteuttamiseen. Sen idea on yksinkertainen: Jokainen voi tukea pienellä summalla hyvänä pitämäänsä hanketta. Kun näin tekee iso joukko ihmisiä, voidaan saada rahoitettua isojakin hankkeita. Joukkorahoituksella on toteutettu mm. tapahtumia ja taideteoksia.

Tesomalaisilta selvitettiin elo-syyskuussa 2016 asumisviihtyvyyteen liittyviä tekijöitä sekä kiinnostusta joukkorahoitukseen. Kyselyyn saatiin vastaus lähes 300 asukkaalta. Selvityksen tuloksia on hyödynnetty joukkorahoituskampanjoja valmisteltaessa.

Tamperelaiset joukkorahoituskampanjat Mesenaatti.me-palvelussa

Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalveluun on avattu keväällä 2017 tamperelaiset joukkorahoituskampanjat yhteen kokoava sivusto osoitteessa mesenaatti.me/tampere. Sivuston  yhteydessä on joukkorahoitusta esittelevä lyhyt animaatio.

Joukkorahoitusillat

Tampereen kaupunki järjesti yhteistyössä Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kanssa keväällä 2017 kaksi joukkorahoitusiltaa, joissa kerrottiin perustietoa joukkorahoituksesta sekä tarjottiin mahdollisuus osallistua joukkorahoitusvalmennukseen.

Seuraava samansisältöinen joukkorahoitusilta on tulossa elo-syyskuussa 2017.

Yhteystiedot

Projektipäällikkö
Lilli-Nora Siikasmaa
lilli-nora.siikasmaa(at)tampere.fi
p. 040 658 7593

Projektikoordinaattori
Johanna Kurela
johanna.kurela(at)tampere.fi
p. 040 139 1539