Joukkorahoitus

eu-logot-netti

banneri1

Materiaalia

Joukkorahoitusselvitys: Joukkorahoitus yhteisöllisyyden tukena

Joukkorahoitusselvitys: Tesomalaisille merkitykselliset asiat

Pelimuseo Tampereelle. Kokemuksia joukkorahoituksesta kunnan toiminnassa

Miten Suomen Pelimuseo Vapriikissa joukkorahoitettiin?

Perehdy minuutissa joukkorahoitukseen:
Joukkorahoitusanimaatio

Joukkorahoitusilta 9.11.2017

Torstaina 9.11.2017 on Lielahden kartanossa (Lielahdenkatu 10-12, Tampere) klo 16.30 alkaen kaikille avoin info- ja valmennustilaisuus joukkorahoituksesta.

OHJELMA

klo 16.30 Kahvitarjoilu ja Hiedanrannan kehitysohjelman esittäytyminen

klo 17-18 Perustietoa joukkorahoituksesta
Joukkorahoituksen tiivis tietopaketti. Mitä joukkorahoitus on ja miten se toimii? Onko se laillista? Millainen on hyvä joukkorahoituskampanja?

klo 18-20 Valmennusta joukkorahoituskampanjaa suunnitteleville
Joukkorahoituksen asiantuntijoiden sparrausta pienryhmissä niille, joilla on jo valmisteilla tai mietinnässä oma joukkorahoituskampanja. Miten juuri sinun kampanjasi saadaan onnistumaan? Mihin pitää vielä syventyä?

Ilmoittaudu mukaan viimeistään pe 3.11.2017 tällä lomakkeella: Ilmoittautuminen joukkorahoitusiltaan. Voit osallistua joko koko tilaisuuteen tai ainoastaan info- tai valmennusosuuteen. Tilaisuus on maksuton.

Tapahtuma toteutetaan Tampereen kaupungin, Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun ja Hiedanrannan kehitysohjelman yhteistyönä.

Mitä joukkorahoitus on?

Joukkorahoitus on rahoitusmuoto, jolla ihmiset voivat kerätä rahaa yhteisten tavoitteiden toteuttamiseen. Sen idea on yksinkertainen: Jokainen voi tukea pienellä summalla hyvänä pitämäänsä hanketta. Kun näin tekee iso joukko ihmisiä, voidaan saada rahoitettua isojakin hankkeita. Joukkorahoituksella on toteutettu mm. tapahtumia ja taideteoksia.

Tesomalaisilta selvitettiin elo-syyskuussa 2016 asumisviihtyvyyteen liittyviä tekijöitä sekä kiinnostusta joukkorahoitukseen. Kyselyyn saatiin vastaus lähes 300 asukkaalta. Selvityksen tuloksia on hyödynnetty joukkorahoituskampanjoja valmisteltaessa.

Tamperelaiset joukkorahoituskampanjat Mesenaatti.me-palvelussa

Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalveluun on avattu keväällä 2017 tamperelaiset joukkorahoituskampanjat yhteen kokoava sivusto osoitteessa mesenaatti.me/tampere. Sivuston  yhteydessä on joukkorahoitusta esittelevä lyhyt animaatio.

Joukkorahoitusillat

Tampereen kaupunki järjesti yhteistyössä Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kanssa keväällä 2017 kaksi joukkorahoitusiltaa, joissa kerrottiin perustietoa joukkorahoituksesta sekä tarjottiin mahdollisuus osallistua joukkorahoitusvalmennukseen.

 

Yhteystiedot

Projektipäällikkö
Lilli-Nora Siikasmaa
lilli-nora.siikasmaa(at)tampere.fi
p. 040 658 7593

Projektikoordinaattori
Johanna Kurela
johanna.kurela(at)tampere.fi
p. 040 139 1539