Mediapoliksen aamukahveilla ideoitiin yhteistyötä

Mediapoliksessa järjestettiin 21.8.2015 aamiaistyöpaja, jonka tavoitteena oli löytää ideoita Oma Tesoma -hankkeen ja Mediapoliksen toimijoiden väliseen yhteistyöhön. Aamukahveille osallistui parikymmentä innostunutta henkilöä Mediapoliksessa toimivista yrityksistä ja oppilaitoksista sekä Tredeasta, Pirkanmaan liitosta ja Oma Tesoma -hankkeesta.

Työpajassa heräsi vahva tahto tehdä jotakin yhdessä. Yhteiset tapahtumat ja niihin liittyvä tekeminen tuntuivat suurimmalle osalle luontevimmalta tavalta aloittaa yhteistyö.

Tutustu työpajan aineistoon:

Tilaisuuden kutsui kokoon Oma Tesoman 6Aika-hanke. Työpajan toteuttamisesta vastasi asiakaskehitystoimisto Kuowi Oy.

Kuva: Meri Lampinen

Kuva: Meri Lampinen

8 vastausta to “Mediapoliksen aamukahveilla ideoitiin yhteistyötä

 • PasiM
  6 vuotta ago

  Mielenkiintoisia caseja käsittelyssä aamukahveilla. Miksei Tesomallekin voisi noista jotain käynnistellä, esim startupeille edullista tilaa tyhjäksi käyvästä kirjastosta. Vaikkapa käsityöt, tai IT. Tarpeeksi pieniä tiloja (autotallin verranhan se startup enintään vaatii..) ja jokin yhteistila. Uudesta kirjastostakin voisivat sitten välillä lainata tiloja kokouksiin tms.

  Ei nyt osu ehkä suoraan tämän artikkelin alle, mutta yhteistyöhön ja osallistamiseen liittyen kuitenkin:

  http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194982121812/artikkeli/pensseliseta+ryhtyi+talkoisiin+kaupungin+puolesta.html

  Uskoisin että Tesomaltakin löytyisi porukkaa, joka lähtisi mukaan erilaisiin koordinoituihin kunnostus/kaunistustalkoisiin. Ammattikoululaisia tms mukaan vetämään jotain pientä puhdehommaa ja kuittaavat siitä ’opintopisteitä’, asukkaat mukaan, kaupungilta pientä budjettia tarvikkeisiin. Esimerkiksi se Tesoman uudehko liikenneympyrä, jota ei ikinä perata kuntoon. Tai sitten jotain graffitien maalausten poistoja, puistonpenkkien kunnostusta/maalausta… Kyllä se kenelle tahansa tuntuisi hyvältä kun kävelee vastamaalatun siistin puistonpenkin ohi ja voi todeta että minä muuten maalasin tuon kuntoon. :)

  • Johanna
   6 vuotta ago

   Kiitos kommenteistasi, Pasi. Olemme Oma Tesoma -hankkeessa selvitelleet alueen monikäyttöisiä tai tyhjillään olevia tiloja. Vinkkejä otetaan edelleen vastaan! Vuokrattavia toimistotiloja on tällä hetkellä tarjolla ainakin Mediapoliksessa.

   Selvitämme, onko Tesoman kiertoliittymässä heinäpuutarha vai ainoastaan hoitamatonta aluetta. Kaunistustalkoot on hyvä idea!

   Oma Tesoma -hankkeella oli kesäkuussa neljä nuorta kesätöissä parin viikon ajan. He keräsivät roskia ja maalasivat penkkejä. Ikävä kyllä vastamaalatut penkit saivat lisämaalia jo muutaman päivän kuluttua. Tehdään Tesomaa! -päivillä puhuttiin mm. penkeistä. Esiin nousi ajatuksia nimikkopenkeistä sekä siitä, miten koululaiset voisivat kuvittaa penkit.

   • PASIM
    6 vuotta ago

    Sattumaa tai ei :), nyt on liikenneympyrän siivoaminen aloitettu.

    Cowork-tiloja tulossa Helsinkiin: http://magazine.sponda.fi/ilmiot/cowork/

    • Johanna
     6 vuotta ago

     Selvästikin kannattaa hyödyntää Murphyn lakia. :-) Kunpa muutkin ongelmat ratkeaisivat itsekseen vain sillä, että tulee puhuneeksi niistä.

   • pasim
    6 vuotta ago

    Olen nyt katsellut yhtä pientä lähistöllä sijaitsevaa roskista sillä silmällä, että taidan adoptoida sen ja julistaa sen graffitivapaaksi vyöhykkeeksi! Kertaalleen putsasin ja puhtaana on pysynyt. :)

    Noita nimikkopenkkejä voisi mennä hyvin kaupaksi paikallisille yrityksille. Tesomajärven ympäristön hienossa ’remontissa’ pistää nyt silmään resuiset penkit, harmi kun raha ei riitänyt niiden uusimiseen.

    • Johanna
     6 vuotta ago

     Hienoa ideoita sinulla, Pasim! Jatka vain hyvää työtä roskiksen adoptoijana. Olisipa hienoa, jos muutkin tesomalaiset (ja kaikki tamperelaiset) aktivoituisivat samalla tavalla.

     Kaupungin rakennuttajahortonomilta saadun tiedon mukaan Tesoman penkkien kunnostaminen on työlistalla. Oma Tesoma -hankkeella oli viime kesänä töissä neljä nuorta tesomalaista, jotka maalasivat kesäkuun alkupuolella muutamia penkkejä kuntoon. He olisivat halunneet ja ehtineet maalata enemmänkin penkkejä, mutta sateinen alkukesä ei tehnyt sitä mahdolliseksi. Kesänuorten käyttöön varatut maalit siirtyivät Tesoma-seuralle, jonka aktiivit ovat maalailleet kesän aikana penkkejä puhtaaksi.

 • PASIM
  6 vuotta ago

  http://vantaakanava.fi/pysakki-hymypojat/

  Kansalaisaktivismia Vantaalta!. :)

  • Johanna
   6 vuotta ago

   Onpa hienoa toimintaa! Me Oma Tesoma -hankkeessa emme yhtään pahastuisi, jos Tesomalla alkaisi omaehtoisesti samankaltaista aktivismia. Kimppaan lähdettäisiin heti!