Pirkanmaan triennaali

Kuva Miska Allonen

Kuva Miska Allonen

Materiaalit ja linkit

Pirkanmaan triennaali

Pirkanmaan 6. triennaali

Pirkanmaan triennaali  on kolmen vuoden välein järjestettävä nykytaiteen katselmus. Vuonna 2015(12.9.-18.10.2015) kuudetta kertaa järjestettävän triennaalin teemana oli Ole kuin kotonasi. Triennaali levittäytyi Tampereella myös lähiöihin: Hervantaan ja Tesomalle.

Tesomalla toteutettiin neljä triennaaliin kuuluvaa kokonaisuutta: Kulma-kollektiivin Soma-galleria, Tesoman Taidehallin kuvataidenäyttely, kuvataiteilija Paula Ollikaisen teos sekä muotoilija Reija Pasasen valotaideteos.

Yhteisötaidetta Soma-galleriassa

Kulma-kollektiivin muodostaa neljä Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijaa: Heli Ström, Peppi Reenkola, Henna Nerg ja Miska Allonen. Kollektiivi toteutti kesällä 2015 Tesomalla useita eri-ikäisille tesomalaisille suunnattuja taidepajoja, joiden tulokset tuotiin esille syyskuussa 2015 Tesoman liikekeskuksessa avoinna olleeseen Soma-pop-up-galleriaan. Galleriassa oli esillä taidepajoissa tehtyjen teosten lisäksi avoimessa teoshaussa etsittyjä koti-aiheisia teoksia.

Soma-galleriassa oli esillä niin ammattitaiteilijoiden kuin kuvataiteen harrastajien teoksia rinnakkain.

Soma-galleriassa oli esillä niin ammattitaiteilijoiden kuin kuvataiteen harrastajien teoksia rinnakkain.

Tesoman taidehalli

Tesoman Taidehalli on seitsemän kuvataiteilijan kollektiivi, työhuone ja tapahtumapaikka Tesomalla. Hinni Huttusen, Laura Impolan, Mirja Kurrin, Laura Laukkasen, Jemina Lindholmin, Emmi Niemisen ja Ismo Torvisen muodostama kollektiivi osallistui triennaaliin näyttelykokonaisuudella, jossa tutkittiin suomalaisten lähiöiden syntyä, perheiden ja kotien identiteettejä, yksityisiä ja julkisia tiloja, maahanmuuttoa sekä elämänhallintaa. Taidehallin näyttely on avoinna 5.9.-15.10.2015.

Yksityiskohta Tesoman Taidehallin maahanmuuttoon kantaaottavasta teoksesta.

Yksityiskohta Tesoman Taidehallin maahanmuuttokeskusteluun kantaa ottavasta teoksesta.

Paula Ollikaisen teos

Tesoman kirjastossa on triennaalin toteutusajan näytteillä kuvataiteilija Paula Ollikaisen Aamiainen Tesomalla -installaatio.

Yksityiskohta Paula Ollikaisen Aamiainen Tesomalla -installaatiosta.

Yksityiskohta Paula Ollikaisen Aamiainen Tesomalla -installaatiosta.

Valotaideteos uimahallin metsässä

Tesoman uimahallin metsässä on valaistussuunnittelija Reija Pasasen Metsän henki -valotaideteos. Valoinstallaatio on nähtävissä Tesoman rantapolun varrella 18.10.2015 asti. Teoksen valot syttyvät iltaisin noin klo 20. Tesomalaiset ovat osallistuneet Metsän henki -teoksen toteuttamiseen.

Metsän henki -valotaideteos Tesoman uimahallin metsässä.

Metsän henki -valotaideteos Tesoman uimahallin metsässä.

 

 Yhteystiedot

Projektikoordinaattori
Johanna Kurela
p. 040 139 1539
johanna.kurela(at)tampere.fi