Tesoma osana Tampereen innovaatiopääkaupunkihakemusta

Tampereen kaupunki kisaa vuoden 2016 Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelistä Euroopan komission The European Capital of Innovation Award – iCapital -kilpailussa. Hakemuksessa korostetaan erityisesti Tesomaa täysin uudenlaisena, älykkäänä kaupunkikehityksen ja palveluiden kehitysympäristönä.

Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelin voittaa kaupunki, jossa innovaatiotoiminta perustuu julkisen sektorin, yritysten, yhteisöjen, korkeakoulujen ja kaupunkilaisten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämiseen.

Tampereen innovaatiopääkaupunkihakemus kertoo kaupungin innovaatiotarinan: kaupunki syntyi perinteisen teollisuuden ympärille, muovautui Nokian myötä tietopohjaiseksi talousalueeksi ja siitä edelleen huippuosaamiseen perustuvaksi innovaatiolaboratorioksi, jossa kaupunki mahdollistaa yritysten ja kehittäjäyhteisöjen avoimet innovaatiokokeilut.

Euroopan innovaatiopääkaupunki valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tuolloin voiton vei Barcelona. Nyt toista kertaa valittava Euroopan innovaatiopääkaupunki julkistetaan keväällä 2016. Pääpalkinto on 950 000 euroa.

Tampereella palkintorahaa käytettäisiin esimerkiksi Tesomalle tulevan hyvinvointikeskuksen uusien palvelumallien ja digitaalisten terveysinnovaatioiden ja alueen älyliikennepalveluiden kehittämiseen. Avoimen datan hyödyntäminen ja innovatiiviset julkiset hankinnat ovat kaupungin keskeisiä välineitä palveluinnovaatioiden synnyttämisessä.

Tutustu Tampereen innovaatiopääkaupunkihakemukseen.

Kommentointi suljettu.