Tesoma-portaali

Kaikki logot, vaaka

omatesomanet

Materiaalit ja linkit

Tesoman alueportaali: Omatesoma.net

Tesoma-portaali

Tesoman alueportaali on Tesoman ja sen lähialueiden yhteinen internetsivusto osoitteessa www.omatesoma.net.

Tesoma-portaali

  • kokoaa tietoa Tesomasta lähialueineen, sen julkisista ja yksityisistä palveluista, tapahtumista ja harrastusmahdollisuuksista
  • tarjoaa alueen toimijoille ja asukkaille sähköisen osallistumis-, vaikuttamis- ja keskustelukanavan
  • tarjoaa alueella toimiville yhdistyksille, yrityksille ja taloyhtiöille esittäytymispaikan

Tesoma-portaalia rakennettiin yhteistyössä alueen asukkaiden, yhdistysten ja yritysten kanssa.

Noin kaksi vuotta kestäneen käynnistysvaiheen aikana sivusto sekä sen rinnalla toiminut Oma Tesoma -hankkeen Facebook-sivusto sai hyvän jalansijan alueellisena tiedotuskanavana. Vuoden aikana (huhtikuu 2017 – huhtikuu 2018) sivustoa oli katseltu n. 27.400 kertaa, jolloin keskimääräinen katselumäärä oli noin 2.300 kertaa kuukaudessa.

Portaalin omistajuus ja ylläpito siirtyi käynnistysvaiheen jälkeen keväällä 2018 Tampereen kaupungilta Tesoman hyvinvointikeskukselle, missä alueportaalin kehittäminen jatkuu osana kolmannen sektorin toimijoiden ja asukkaiden kanssa tehtävää yhteistyötä.

Tesoma-portaali kattaa seuraavat kaupunginosat: Tesomajärvi, Ristimäki, Tohloppi, Epilänharju, Rahola, Ikuri, Lamminpää, Haukiluoma, Myllypuro ja Kalkku.

Tesoma-portaali toinen kaupungin kokeiluportaaleista

Tesoma-portaali oli toinen Tampereen kaupungin kahdesta alueportaalista, joissa kehitettiin alueellisten toimijoiden yhdessä toteuttaman verkkosivuston mallia ja testattiin erilaisia toiminnallisia elementtejä. Muiden Tampereen palvelukeskittymien (hyvinvointikeskukset ja lähitorit)  alueelliset sivustot ovat voineet ottaa käyttöön näitä valmiiksi kokeiltuja ja yhdessä arvioituja osia.

Tesoma-portaalin (www.omatesoma.net) rinnalla toisena kokeiluportaalina oli Koilliskeskuksen portaali (www.koilliskeskus.fi).

Tesoma-portaali pystytettiin ARA-rahoituksen turvin. Sen sisällöllinen kehittäminen toteutui osana 6Aika – Avoin asiakkuus ja osallisuus -hanketta.

Portaalin ensiversio julkaistiin vuoden 2016 alkupuolella.

 

6aika_transparent

 

Yhteystiedot

Projektikoordinaattori
Johanna Kurela
p. 040 139 1539
johanna.kurela(at)tampere.fi