Tesoman jäähallin rakentaminen etenee aikataulussaan

tesoman-jaahalli-maantaso-nettiTesomalle tulevan uuden jäähallin rakennustyöt ovat edenneet hyvin aikataulussaan. Hallin harjannostajaisia vietettiin viime viikolla. Vuoden mittaisen rakennusprojektin on määrä valmistua alkukesästä, ja jäävuorot alkavat pyöriä täydellä teholla jo elokuussa.

Rakennusprojektia ovat toteuttamassa samat tekijät kuin viime syksynä valmistuneessa Tesoman palloiluhallissa. Tämä halli sai hyvän rakentamisen palkinnon, ja halli on täyttänyt myös käyttäjien toiveet.

Uusi jäähalli tarjoaa normaalit harjoitus- ja pelikäyttöön soveltuvat tilat ja samalla myös upeat puitteet erilaisille tapahtumille. Halliin tulee 1500 katsomopaikkaa. Osa katsomopaikoista tulee kahvioon, josta on suora näköyhteys kaukaloon. Jäähallin tilaohjelmassa on myös kuntosali, joka tulee olemaan kenen tahansa käytössä matkakortilla.

Teräsrakenteisen hallin energiatekniikassa on pyritty parantamaan energiatehokkuutta aiempaan 1980-luvun halliin nähden. Yksi uusi erikoisuus on katolle sijoitettavien aurinkopaneleiden hyödyntäminen energiantuotannossa. Kyseessä on pienimuotoinen kokeilu, jonka on tarkoitus olla lähinnä täydentävä elementti.

Uudisrakennuksen ulkoasuun on kiinnitetty huomiota. Yhdessä aiemmin valmistuneen palloiluhallin kanssa Tesomalle luodaan viihtyisää, elävää ja uutta arkkitehtuuria.

Tesoman jäähallin suunnittelijat ja urakoitsijat:
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Kontukoski Oy
LVI-suunnittelu: Granlund Tampere Oy
Rakennusautomaatiosuunnittelu: Granlund Tampere Oy
Rakennusautomaatiourakoitsija: Schneider Electric Oy
Kylmäsuunnittelu: Granlund Tampere Oy
Kylmätekniikkaurakoitsija: Suomen Tekojää Oy
Sähkösuunnitelu: Sähköinsinööritoimisto Pasi Sainio Oy ja Sähkösuunnittelu Vahekoski Oy
Sähköurakoitsija: Tyrvään Sähkötyö Oy
GEO-suunnittelu: A-Insinöörit suunnittelu Oy
Akustiikkasuunnittelu. A-Insinöörit suunnittelu Oy
Pääurakoitsija: Skanska Talonrakennus Oy

Havainnekuvat: Arkkitehdit Kontukoski Oy

Kommentointi suljettu.