Tuomarinkadun kilpailuehdotukset nähtävillä verkossa

Tesoman Tuomarinkadun tontinluovutukseen tähtäävä suunnittelukilpailu päättyi 17.6.2016. Kilpailulla Tampereen kaupunki haki kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtonisesti laadukasta ratkaisua Tuomarinkadun uuden asuinalueen toteuttamiseksi. Tuomarinkadulle halutaan rakennustyypiltään vaihtelevia taloja kerrostaloista ja kaupunkivilloista townhouse-tyyppisiin rakennuksiin.

Kilpailussa etsittiin arjen sujuvuutta, asukkaiden yhteisöllisyyttä ja arkiliikkumista tukevia ratkaisuja, jotka luovat mahdollisuuksia uudenlaiselle, älykkäälle kaupunkikehitykselle ja palveluille. Kilpailuehdotuksilta odotettiin esitystä myös siitä, miten taide voi olla mukana luomassa laadukasta asuinympäristöä. Toiveena oli, että Tuomarinkadun kortteli- ja asuntoratkaisuissa luonnonympäristöä hyödynnetään laatua luovana tekijänä.

Tuomarinkadun korttelikilpailuun saatiin kaksi ehdotusta: ”Pipa” ja ”Lyhdyt”. Niihin voi tutustua 1.7.2016 alkaen Oma Tesoma -hankkeen verkkosivuilla osoitteessa omatesoma.fi/tuomarinkatu. Ehdotukset tulevat nähtäville myös Tesomalle K-Supermarket Länsiportin aulaan 9.–14.8.2016.

Asukkaat voivat kommentoida ehdotuksia sekä verkossa että Länsiportin näyttelyn yhteydessä. Tuomaristo hyödyntää asukkailta saatua palautetta kilpailuehdotusten arvioinnissa. Tesoman asukkaita on kuultu myös Tuomarinkadun asemakaavaehdotusta valmisteltaessa.

Kilpailun voittaja julkistetaan 29.8.2016 Tampereen Arkkitehtuuriviikkojen yhteydessä.

Lisätietoja:
Tonttipäällikkö Heli Toukoniemi
p. 040 806 4007
heli.toukoniemi(at)tampere.fi

Kommentointi suljettu.