Tuomarinkadun korttelikilpailun voittajaksi Lyhdyt

Lyhdyt 2Tesoman Tuomarinkadun uuden asuinalueen suunnittelukilpailu on ratkaistu. Kilpailuun saatiin kaksi ehdotusta, joista voittajaksi valittiin Master Kodit Oy:n ja Arkkitehtuuri Oy Lehtinen Miettusen ”Lyhdyt”. Ehdotuksen pääsuunnittelijana oli arkkitehti SAFA Lasse Lehtinen ja työryhmä, johon kuuluivat arkkitehtiylioppilas Annina Ruuhilahti ja arkkitehti SAFA Sakari Miettunen sekä kuvataiteilija Tuula Lehtinen Frei Zimmer Oy:stä ja taideasiantuntija Heini Orell.

Kilpailun voittaja julkistettiin 29.8.2016 Tampereen Design- ja Arkkitehtuuriviikkojen yhteydessä.

Tutustu Tuomarinkadun korttelikilpailun arvostelupöytäkirjaan.

Kilpailun kohteena olivat Tampereen Tesoman Taimiston ja Tuomarinkadun asemakaavaehdotuksen nro 8539 korttelit 3885–3888. Kilpailun tarkoituksena oli työryhmiä, jotka pystyvät kilpailukorttelien laadukkaaseen suunnitteluun ja toteutukseen ja joiden kanssa kaupunki jatkaa alueen kehittämistä.

Kilpailussa etsittiin arjen sujuvuutta, asukkaiden yhteisöllisyyttä ja arkiliikkumista tukevia ratkaisuja, jotka luovat mahdollisuuksia uudenlaiselle, älykkäälle kaupunkikehitykselle ja palveluille. Kilpailuehdotuksilta odotettiin esitystä myös siitä, miten taide voi olla mukana luomassa laadukasta asuinympäristöä. Toiveena oli, että Tuomarinkadun kortteli- ja asuntoratkaisuissa luonnonympäristöä hyödynnetään laatua luovana tekijänä.

Tuomarinkadun korttelikilpailun järjestivät Tampereen kaupungin kaupunkikehitys, kiinteistötoimi ja maankäytön suunnittelu yhdessä poikkihallinnollisen Oma Tesoma -hankkeen kanssa.

Lisätietoja:
Tonttipäällikkö Heli Toukoniemi
p. 040 806 4007
heli.toukoniemi(at)tampere.fi

Kommentointi suljettu.