Valotaideteos ilahduttaa Tesoman uimahallin metsässä

Tampereen Tesoman uimahallin metsään on syttynyt valaistussuunnittelija Reija Pasasen Metsän henki -valoteos. Pirkanmaan triennaaliin kuuluva valoinstallaatio on nähtävissä Tesoman rantapolun varrella 18.10.2015 asti. Teoksen valot syttyvät iltaisin noin klo 20. Tesomalaiset ovat osallistuneet Metsän henki -valoinstallaation toteuttamiseen.

Tämänvuotisessa Pirkanmaan triennaalissa osa teoksista on sulautunut osaksi tamperelaista kaupunkikuvaa. Teokset ovat paitsi aiheiltaan niin myös esillepanollaan osoitus triennaalin koti-teeman laajuudesta. Töiden myötä koti laajenee konkreettisesti neljän seinän ulkopuolelle ulkomaailmaan – kaupungille.

Tesoman aluetta on kutsuttu metsälähiöksi sen ympäröivän luonnon ja metsäisen maiseman vuoksi. Tulevaisuudessa alueen täydennysrakentaminen kuitenkin muuttaa ympäröivää luontoa ja sen viheralueita. Metsän henki -valoteos korostaa Tesoman alueen identiteettiä nostamalla esiin erilaisia puita valaistuksen avulla.

Tesomajärven rannan ja uimahallin alueelta on valittu erilaisia puuyksilöitä sekä metsää valaistavaksi pimeän ajan kaupunkikuvaan. Kunkin puun valaistus on yksilöllinen, kuten puut ja ihmisetkin ovat. Tämä kuvastaa erilaisuutta ja sen arvostamista sellaisenaan. Valaistut puut toivottavat asukkaat ja vierailijat tervetulleeksi sekä ilahduttavat syyspimeällä ”Ole kuin kotonasi” -teeman mukaisesti.

Metsän henki -valoteoksen on toteuttanut valaistussuunnittelija ja teollinen muotoilija (TaM) Reija Pasanen. Tampereella syntynyt Pasanen on teollinen muotoilija, jolla on yli 10 vuoden kokemus muotoiluprojekteista Suomessa ja ulkomailla. Kalusteiden ja rakenteiden muotoilun lisäksi hän on tullut tunnetuksi kaupunkivalaistuksen suunnittelusta.

LR1_Metsän henki_Koivu

Tekijän yhteystiedot
Reija Pasanen, teollinen muotoilija, TaM
p. 044 581 1745, reija.pasanen@gmail.com
Linkki verkkosivuille: studioluxnova.com

Tekijän kiitokset
Tesomalaiset, Tampereen kaupungin Oma Tesoma -hanke, Tampereen Vera Oy, Studiotec, Misal Oy ja Tehomet Oy.

Yksi vastaus to “Valotaideteos ilahduttaa Tesoman uimahallin metsässä

  • PASIM
    6 vuotta ago

    Kaunis kiitos kaunistuksesta. Olkoon tämä teos sitten symbolina Tesomalta loistavalle uudelle valolle, jota kaikki erilaiset OmaTesomankin hankkeet osaltaan kirkastavat. Tesoma Feeniks! :)